Apua ja tukea elämään

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, parisuhdepulmat, taloudelliset ongelmat tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Esirukouspyynnön kautta seurakunta rukoilee puolestasi tai pyytämäsi asian puolesta sunnuntain messussa. Papit, diakoniatyöntekijät ja muut seurakunnan työntekijät ovat seurakuntalaisia varten. Jos et halua keskustella oman seurakuntasi työntekijöiden kanssa, niin tästä pääset kirkon keskusteluapuun. Myös kirkon perheasiain neuvottelukeskukset auttavat sinua. Tästä pääset Seinäjoen Perheasiain neuvottelukeskuksen sivuille. Palvelut ovat ilmaisia ja kaikkien käytettävissä.

Diakoniavastaanotto

Kun kaipaat kuuntelijaa

Kun haluat keskustella

Kun olet umpikujassa

Kun mikään ei tunnu miltään

Kun kaikki kaatuu päälle

Kun olet aivan yksin

Diakoniavastaanoton ajanvaraus puhelimitse p. (06) 515 1613/ 050 579 0004 tai käymällä diakoniatoimistossa, os. Keskuskuja 3.

Vastaanottoaika pyritään järjestämään mahdollisimman pian. Diakoniatyöntekijän tavoitat myös soittamalla seurakunnan puhelinvaihteen kautta, p. (06) 515 1600 ma-pe klo 9.00-13.00.

Ruoan jako

EU-elintarvikkeita (kerran kuukaudessa) ja kaupan ylijäämäruokaa jaetaan os. Keskuskuja 3 eli kirkkoherranviraston alakerrassa (huom. sisäänkäynti takaovelta Lähteen ovesta) tiistaisin klo 14-15 ja perjantaisin klo 10-11.

Apuna ja tukena toisille

Haluaisitko olla apuna ja tukena toisille? Seurakunta kouluttaa vapaaehtoisia moniin eri tehtäviin.

Jos kiinnostuit, lue lisää osiosta Osallistu, toimi, vaikuta. Lisätietoja saat diakoniatyöntekijä Arja Ollikaiselta 050 579 0004 tai arja.ollikainen@evl.fi ja Nuorisotyöntekijä-lähetyssihteeri Riikka Aittolammelta 050 579 0013 riikka.aittolampi@evl.fi.

Taloudellinen auttaminen

Taloudellinen apu on osa diakonista apua ja tukea.

Tukeen ja ohjaukseen ovat oikeutettuja henkilöt, joita on kohdannut odottamaton kriisi. Diakoniatyöntekijät ovat saamistaan tiedoista vaitiolovelvollisia.

Avustus on tarkoitettu tilapäiseen hätään ja on kertaluontoista. Avustusanomusta tehtäessä selvitetään hakijan henkilöllisyys, osoite, taloudellinen tilanne sekä avun hakemisen syy. Hakijan tulee esittää asianmukaiset tositteet. Taloudellisissa vaikeuksissa voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään. Lasten syrjäytymisen ehkäisyyn on anottavissa ns. Tukikummit-avustuksia.

Arja Ollikainen puh 050 579 0004

Avustusryhmä harkitsee avustukset tapauskohtaisesti, jotta apu menisi sinne, missä sitä eniten tarvitaan.

Pöydällä risti ja kynttilä, joiden takana taulu, jossa Jeesu rukoilee.