Liity kirkkoon!

Kirkkoon liittyminen tapahtuu liittyjän henkilökohtaisella ilmoituksella siinä seurakunnassa, jota vastaavassa kunnassa liittyjällä on kotikuntalain mukainen kotikunta. Henkilö ei saa olla samanaikaisesti kahden tai useamman uskonnollisen yhdyskunnan jäsen.

Jos sinut on kastettu ja olet käynyt rippikoulun, asut Ähtärissä ja olet täyttänyt 18 vuotta voit liittyä kirkkoon täyttämällä Ähtärin seurakunnan kirkkoherranvirastossa ilmoituksen uskonnolliseen yhdyskuntaan liittymisestä. Kirkkoherranvirasto sijaitsee seurakuntakeskuksessa (Keskuskuja 3) ja on avoinna ma-pe 9.00-13.00.

Kirkkoon voi liittyä myös täyttämällä sähköisen lomakkeen kirkon sivuilla. Samalla sivustolla on myös lisää tietoa kirkkoon liittymisestä ja uskonnonvapauslaista.

Mikäli sinua ei ole kastettu tai et ole käynyt rippikoulua ja asut Ähtärissä, ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon sopiaksesi lähemmin asian jatkosta. Sinulla on mahdollisuus käydä aikuisrippikoulu.

Jos tahdot erota kirkosta, voit toimittaa eroilmoituksesi postitse sille seurakunnalle, jonka jäsen olet tai mille tahansa maistraatille. Ilmoituksen voi laatia vapaamuotoisesti, erillistä lomaketta ei tarvita. Eroilmoituksen voi käydä tekemässä myös henkilökohtaisesti.