Rippikoulu

Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta.  Rippikoulussa mietitään yhdessä elämän tärkeitä peruskysymyksiä: Mikä on elämän tarkoitus? Miksi olen olemassa? Suhde toisiin ihmisiin? Onko Jumalaa? Kuka Jeesus? Mikä kaste? Rippikoulu on harvinainen tilaisuus hiljentyä, pysähtyä, oppia uutta kristillisestä uskosta, tutustua lisää omaan itseen ja toisiin. Siellä voi rauhassa miettiä mitä kristittynä eläminen merkitsee.

Rippikoulu on puoli vuotta kestävä kokonaisuus, johon kuuluu tapaamisia ja seurakunnan toimintaan osallistumista leirijakson lisäksi. Rippikoulu päättyy konfirmaatiojuhlaan, missä rippikoululaiset siunataan ja seurakunta rukoilee heidän puolestaan.

Erityisrippikoulu

Kehitysvammaisuus ei ole este rippikoulun käymiselle. Erityisrippikouluja järjestetään rovastikunnallisesti. Jokaiselle pyritään löytämään mahdollisuus osallistua rippikouluun omien voimavarojen mukaan.

Aikuisrippikoulu

Mikäli rippikoulu on jäänyt käymättä 15-vuotiaana, sinulla on mahdollisuus käydä se aikuisena. Aikuisrippikoulu koostuu tapaamisista papin kanssa. Rippikoulun oppituntien sisältö suunnitellaan jokaisen elämäntilanteen ja kiinnostuksen ja kysymysten mukaan.  Aikuisrippikoulu päättyy konfirmaatioon. Yleensä se tapahtuu osallistumalla seurakunnan messuun ja ehtoolliseen.

Rukoushelminauha nurmikolla rippikoululeirillä