Kirkkolauluyhte Kaanon (Tšerkassy, Ukraina) kirkkolaulua ja jouluista musiikkia

la 25.11. kello 19.00 - kello 20.00

Kirkkolauluyhte Kaanon (Tšerkassy, Ukraina)  kirkkolaulua ja jouluista musiikkia Kirkko

Ähtärin kirkossa lauantaina 25.11. klo 19 neliäänisesti laulava kirkkolauluyhtye Kaanon esittää vaikuttavan ohjelmiston adventin ja joulunajan musiikkia.

1990-luvun alussa seitsemän eri kuoroissa pitkään laulanutta lahjakasta miestä Keski-Ukrainasta kiinnostui ortodoksisesta lauluperinteestä, joka oli tuolloin lähes tuntematonta nuoressa itsenäisessä tasavallassa. Perehdyttyään huolellisesti kirkkolauluun Kaanon-lauluryhmä halusi ryhtyä sen sanansaattajaksi ja tehdä itselleen tärkeistä, rauhoittavista ja säestyksettä esitettävistä melodioista tuttuja yhä useammille. Tätä työtä Kaanon tekee yhä.

Kaanonin Ähtärin konsertissa on tarjolla sekä perinteistä ortodoksista kirkkolaulua, klassisia ukrainalaisia kuoroteoksia että erilaisia joululauluja. Ohjelmisto on varta vasten suomalaisille kuulijoille rakennettu.

Ryhmä on laulanut paljon yhdessä, ja sen voi kuulla – äänet soivat saumattomasti ja puhtaasti yhteen ja tuovat loistavasti esiin musiikin arvon sekä perinteen iän ja voiman. Seitsemän miehen laulussa on voimaa, mutta myös herkkyyttä.

Matkailualueen kappeli, Karhunkierros 149

Kuorokonsertti kirkossa

Kesäkonsertti 2018

Kesäkonsertti 2018