Tervetuloa Ähtäriin!

Olet sydämellisesti tervetullut Ähtäriin ja Ähtärin seurakunnan jäseneksi! Muutitpa paikkakunnalle yksin, kaksin tai isommalla perheellä, seurakunta haluaa olla jakamassa uutta elämänvaihetta kanssasi, yhdessä. Seurakunnan jäsenenä saat tukea työntekijöiltä, luottamushenkilöiltä ja toisilta seurakuntalaisilta elämän ja uskon kysymyksiin.

Seurakunnan perustehtävä on kutsua ihmisiä armollisen Jumalan yhteyteen, tuoda elämään kestävä perusta ja rohkaista välittämään lähimmäisistä ja luomakunnasta. Seurakuntamme työtä ohjaa pyhä Jumalan sana, Raamattu. Se on uskon, elämän ja opin korkein ohje. Raamatun keskeisin sisältö on sanoissa: "Ihminen pelastuu yksin uskosta, yksin armosta ja yksin Kristuksen ansion tähden."

Näillä nettisivuilla on paljon tietoa seurakuntaelämästä Ähtärissä. Sivujemme kautta pääset myös koko kirkon sivuille. Huomaa ja seuraa myös seurakuntamme facebook-sivuja. Kirkolliset ilmoitukset ovat joka viikko paikallislehdissä Uutisnuotassa ja Viiskunnassa. Jos et pääse sunnuntaina kirkkoon, niin voit kuunnella jumalanpalveluksen Nettikirkko Ähtäristä-linkin kautta. Toivottavasti myös näemme pian ja voimme tutustua!

Herra siunatkoon sinua ja varjelkoon sinua,

Herra kirkastakoon kasvonsa sinulle ja olkoon sinulle armollinen,

Herra kääntäköön kasvonsa sinun puoleesi ja antakoon sinulle rauhan,

Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, aamen.

Mitä on luterilaisuus?

Luterilaisuus sai syntynsä pappi ja raamatuntutkijan ja -professorin Martti Lutherin alkuunpanemasta uskonpuhdistuksesta Roomalais-katolisessa kirkossa Saksassa 1520-luvulla. Suomen evankelis-luterilainen kirkko on sitoutunut Raamatun ilmoitukseen kristillisestä uskosta, vanhan kirkon uskontunnustuksiin sekä Tunnustuskirjoihin. Luther ei halunnut itse perustaa uutta kirkkoa, vaan uudistaa ja palauttaa katolinen kirkko vanhan kirkon juurille Jumalan sanan perustalle. Tästä pääset lukemaan lisää luterilaisuudesta.

Reformaatiosta 500 vuotta

Vuosi 2017 oli reformaation eli uskonpuhdistuksen merkkivuosi. Tästä pääset kirkon Reformaatio 2017 -sivuille. Martti Luther julkaisi 31.10.1517 teesinsä katolisen kirkon herättämiseksi. Näin myös tapahtui ja Wittenbergistä tuli uskonpuhdistuksen keskus vuosikymmeniksi. Nopeasti uskonpuhdistus ja esimerkiksi Raamatun kääntäminen eri maiden kansankielille, levisi koko Eurooppaan.

Erottaviksi merkeiksi reformatorisen ja vanhan katolisen kirkon välille tuli kaksi selvää eroa: reformaatio salli pappien mennä naimisiin, ja ehtoollisen viinin jakamisen myös maallikoille. Reformaatio riisui alttareilta "paavillisen koreuden". Siihen kuului pyhimysten kunnioittaminen ja turvautuminen heidän esirukouksiinsa. (Lähde:Suomen Kirkkohistoria, 5. painos, Helsinki 2005)

Jumalanpalvelus - mitä siellä tapahtuu? Rukous - sydämen puhetta Jumalalle Sana sinulle - hartaus joka pyhäpäivälle Hartaudet Horisontti Yle AreenaPisara Yle Areena

matkailualueen kappelista alttarikuva

Verkkokirkkoon on koottu Yle:n lähettämiä TV-ja radiojumalanpalveluksia sekä aamu- ja iltahartauksia. Verkkokirkossa on myös yksittäisten seurakuntien virtuaalikirkkoja. Tästä pääset koko kirkon verkkokirkkoon.

Ähtärin kirkosta lähetetään ääntä suoratoistona. Lähetys on päällä aina, kun kirkon mikrofonit ovat auki. Tästä pääset kuuntelemaan Ähtärin kirkosta lähetettäviä jumalanpalveluksia, toimituksia ja tilaisuuksia. Nettikirkko Ähtäristä (radio.6net.fi)

Otamme mielellämme palautetta vastaan lähetyksen kuuluvuudesta.

Juhlapyhät ja vuodenkierto Joulu - aatosta loppiaiseen Pääsiäinen - ilon ja elämän juhla Helluntai - kirkon syntymäpäivä