Kirkollisten ilmoitusten poistamisen syy

14.3.2018 16.31

Nettisivujen palautteen kautta on tullut kyselyjä, miksi kirkollisia ilmoituksia(kastetut, avioliittoon vihityt, kuolleet) ei enää ilmoiteta seurakunnan kotisivuilla.

Syynä on tarkentunut tieto siitä, että henkilön yksityiselämään olennaisesti liittyvien tietojen julkaiseminen internetissä on riskialtista.

Seurakunnan kirkkollisia ilmoituksia voi edelleen jatkossakin lukea lehdissä olevista kirkollisista ilmoituksista sekä kuunnella kirkossa tai kirkon nettiradiosta. Vanhemmilta kysytään jatkossa kasteen osalta, voidaanko lapsen nimi lukea kirkossa, julkaista lehdessä ja voidaanko kastepuuhun ripustaa kaste-enkeli, jossa on lapsen etunimi ja kastepäivä.

Tähän on siirrytty muissakin seurakunnissa ja osassa seurakuntia ei ole koskaan julkaistu kirkollisia ilmoituksia kotisivuilla.