Sukututkimusta

Sukututkimuksesta peritään Kirkkohallituksen 1.5.2017 määräämä 30 euron maksu per todistus. Jos todistuksen laatimisesta koituu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksuna jokaiselta alkavalta 30 minuutilta 15 euroa. Tästä pääset lukemaan lisää maksuista. Vuoden 2020 alusta (1.1.2020) Sukututkimusta tai tieteellistä tutkimusta varten laadittujen todistusten maksut ovat seuraavat: Perusmaksu on 45 euroa. Mikäli todistuksen laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksu 20 euroa jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta. Todistuksesta peritään toimitustavasta riippumatta toimitusmaksua 5,50 euroa, joka sisältää myös laskutuksen. Jos laksu lähetetään asiakkaan pyynnöstä eri osoitteeseen kuin todistus, veloitetaan sekä laskutuksesta että todistuksen toimittamisesta 5,50 euroa. Postiennakolla lähetettävstä todistuksesta peritään postiennakkomaksu. Todistuksen lähettämisestä ulkomaille peritään lisäksi posti- ja pankkipalvelumaksut. Maksukehotuksesta veloitetaan 5 euroa.

Sanna Heickell, Rekisterijohtaja, Kirkkohallitus

Ähtärin seurakunnan kirkkoherranvirastossa on yksi huone varattuna sukututkimusta harjoittavan seurakuntalaisen käyttöön. Tilan voi varata kirkkoherranvirastosta, puh. (06) 515 1600 tai marita.hursti@evl.fi.

Tästä voit tulostaa sukututkimustilauksen ja toimittaa sen kirkkoherranvirastoon.