Jumalanpalvelukset

Messut

Messun muoto vakiintui jo varhain. Ähtärin seurakunnassa vietetään sunnuntaisin kello 10.00 ehtoollisjumalanpalvelusta eli messua. Jumalanpalvelus on seurakunnan elämän keskus. Jumalanpalvelus on aina julkinen, kaikille avoin tilaisuus. Tule sellaisena kuin olet!

Seurakunta tarkoittaa alun perin sanan, rukouksen ja ehtoollisen ympärille kokoontunutta yhteisöä. Messu on kohtaamispaikka, jossa kaiken ikäiset seurakuntalaiset kokoontuvat yhdessä virkistymään ja ylistämään Jumalaa. Messussa ihminen, joka tunnustaa syntinsä, saa ne todellisesti anteeksi ja voi vastaanottaa Kristuksen sanassa ja ehtoollisen sakramentissa.

Palvelutehtäviä

Seurakuntalainen voi osallistua messuun erilaisten palvelutehtävien muodossa kuten Raamatun tekstien lukemisessa, kuorossa laulamalla, kolehdin keräämisessä, esirukouksen lukemisessa, virsikirjojen jakamisessa tai maallikkosaarnaajana sekä avustajana musiikissa. Ähtärin seurakunnassa jaetaan kirkkovuoden aikana palveluvuoroja yksittäisille seurakuntalaisille ja isommille ja pienemmille ryhmille. Jumalanpalvelus ja musiikkitoiminnan vastuuryhmä ottaa vastaan esityksiä uusista palveluvuorolaisista. Ota rohkeasti yhteyttä!

Yhtä hyvin kirkkoon voi tulla hiljentymään ja olemaan Jumalan hoidettavana. Messu on aina luonteeltaan Jumalan kansan yhteistä juhlaa. Jumalanpalvelus voidaan viettää muulloinkin kuin sunnuntaisin tai pyhäpäivinä, esimerkiksi erilaisten tapahtumien tai leirien yhteydessä.

Viikkomessu