Seurakuntavaalien kuva, jossa teksti

SEURAKUNTAVAALIT ÄHTÄRIN SEURAKUNNASSA

Seurakuntavaaleissa valitaan Ähtärin seurakunnan tulevat päättäjät seuraavaksi neljäksi vuodeksi!

Ehdokkaaksi asettuminen on päättynyt.

Seurakuntavaalien valtakunnallinen sivusto kertoo kaiken oleellisen seurakuntavaaleista. Tässä linkki sivustoon. Seurakuntavaalit 2022 - Seurakuntavaalit

Kirkkovaltuusto on päättänyt, että Ähtärin seurakunnassa on yksi vaalialue, vaalien viralliset ilmoitukset julkaistaan Uutisnuotassa ja Ykköset-lehdessä. 25.5. kirkkovaltuuston kokous valitsi vaalilautakunnan, jonka ensimmäinen kokous pidettiin 2.6.2022.

Vaalikuulutus 1.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Ehdokasasettelu.

Tärkeät päivämäärät

Ehdokasasettelu päättyi 15.9.2022

Tästä löytyy ehdokkaat seurakuntavaalissa Ähtärin kirkkovaltuustoon vuosiksi 2023-2026.

Ennakkoäänestys järjestetään 8.-12.11.2022.

Ennakkoon voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan! Ehdokkaiden äänestysnumerot päivitetään seurakuntien verkkosivuille, kun ehdokasasettelu on päättynyt.

Varsinainen äänestyspäivä on 20.11.2022.

Vaalipäivänä voit äänestää vain oman seurakuntasi äänestyspaikassa. Äänestysaikaa on klo 11.00– 20.00.

Kuka voi äänestää seurakuntavaaleissa?

Seurakuntavaalit ovat edelleen ainoat valtakunnalliset vaalit, joissa 16-vuotialla on äänioikeus.

Seurakuntavaaleissa saavat äänestää viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävät evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, jäsenyys riittää. Kirkkoon liittymisen tulee olla rekisteröity 15.8.2022 mennessä.

Seurakuntavaalit 2022

Seurakuntavaalit toimitetaan neljän vuoden välein. Marraskuussa valitaan 367 seurakuntaan yhteensä lähes 8 000 uutta luottamushenkilöä.

Seurakuntavaalit ovat ennen kaikkea paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen.

Mistä kaikesta seurakuntien luottamushenkilöt päättävät? Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Äänestä sellaisena kuin olet – olet uskottu, toivottu ja rakastettu

Äänestäminen on hyvä tapa vaikuttaa oman seurakuntasi asioihin. Olemme kaikki tervetulleita kirkkoon ja äänestämään. Me kaikki olemme uskottuja, toivottuja sekä rakastettuja.

Tutustu vaalien teemoihinLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Seurakuntavaalit järjestetään 20.11.2022