Seurakuntavaalien kuva, jossa teksti

SEURAKUNTAVAALIT ÄHTÄRIN SEURAKUNNASSA

Seurakuntavaaleissa valitaan Ähtärin seurakunnan tulevat päättäjät seuraavaksi neljäksi vuodeksi!

Ehdokkaaksi asetutaan vaaleihin osallistuvien valitsijayhdistysten listojen kautta. Kun ehdokkuus kiinnostaa, toimi näin.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Seurakuntavaalien valtakunnallinen sivusto kertoo kaiken oleellisen seurakuntavaaleista. Tässä linkki sivustoon. Seurakuntavaalit 2022 - Seurakuntavaalit

Kirkkovaltuusto on jo päättänyt, että Ähtärin seurakunnassa on yksi vaalialue, vaalien viralliset ilmoitukset julkaistaan Uutisnuotassa ja Ykköset-lehdessä. Tuleva 25.5. kirkkovaltuuston kokous valitsee vaalilautakunnan, jonka ensimmäinen kokous pidetään 2.6.2022.

Tärkeät päivämäärät

Ehdokasasettelu päättyy 15.9.2022

Mikäli et ole kirkon jäsen, mutta ehdokkuus seurakuntavaaleissa kiinnostaa, liity kirkkoon ajoissa. Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka on seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2022. ja täyttää 18 vuotta viimeistään 20.11.2022.

Ennakkoäänestys järjestetään 8.-12.11.2022.

Ennakkoon voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan! Ehdokkaiden äänestysnumerot päivitetään seurakuntien verkkosivuille, kun ehdokasasettelu on päättynyt.

Varsinainen äänestyspäivä on 20.11.2022.

Vaalipäivänä voit äänestää vain oman seurakuntasi äänestyspaikassa. Äänestysaikaa on klo 11.00– 20.00.

Kuka voi olla ehdokas seurakuntavaaleissa?

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka

• täyttää 18 vuotta viimeistään 20.11.2022
  • on seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2022
  • antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta
  • on kristillisestä vakaumuksestaan tunnettu
  • ei ole vajaavaltainen.

Kristillisestä vakaumuksesta tunnettu -ilmaisu kertoo siitä, että henkilö kuuluu kirkkoon ja on sitoutunut rakentamaan yhteisön tulevaisuutta. Kristillinen vakaumus ilmenee kullakin ihmisellä omalla tavallaan.

Vajaavaltaisuus tarkoittaa Suomessa oikeudellista asemaa, jossa henkilöllä ei lähtökohtaisesti ole oikeutta itse hallita omaisuuttaan eikä tehdä sopimuksia tai muita oikeustoimia. Vajaavaltaisella tarkoitetaan alle 18-vuotiasta henkilöä sekä sellaista täysi-ikäistä henkilöä, joka on julistettu vajaavaltaiseksi.

Ehdokas ei voi olla oman seurakunnan viranhaltija tai työntekijä. Jos seurakuntasi kuuluu seurakuntayhtymään, tämän yhtymän tai siihen kuuluvan seurakunnan viranhaltija tai työntekijä ei myöskään ole vaalikelpoinen.

Tutustu kirkon vaalijärjestykseenLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Seurakuntavaalit 2022

Seurakuntavaalit toimitetaan neljän vuoden välein. Marraskuussa valitaan 367 seurakuntaan yhteensä noin 8 000 uutta luottamushenkilöä.

Seurakuntavaalit ovat ennen kaikkea paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen.

Mistä kaikesta seurakuntien luottamushenkilöt päättävät? Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tule ehdokkaaksi ja äänestämään sellaisena kuin olet – olet uskottu, toivottu ja rakastettu

Tavoitteena on saada jokaiseen seurakuntaan kaikenikäisiä, erilaisissa elämäntilanteissa olevia luottamushenkilöitä eri aloilta. Äänestäminen on hyvä tapa vaikuttaa oman seurakuntasi asioihin. Olemme kaikki tervetulleita kirkkoon ja äänestämään. Me kaikki olemme uskottuja, toivottuja sekä rakastettuja.

Tutustu vaalien teemoihinLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Seurakuntavaalit järjestetään 20.11.2022