Seurakunvaalien 2018 tunnus minun kirkkoni min kyrka.

SEURAKUNTAVAALIT 2018 TULOS:

1. Kantoniemi, Sanni-Maiju Keskustalaisten ehdokaslista 72 ääntä

2. Kujansuu, Anu Keskustalaisten ehdokaslista 69 ääntä

3. Jousmäki, Marjatta Kirkko arjessa ja juhlassa 37 ääntä

4. Koiramäki, Pirkko Huolenpitoa ehdokaslista 50 ääntä

5. Pusaa, Elina Keskustalaisten ehdokaslista 49 ääntä

6. Kotamäki, Leila Avoin seurakunta ehdokaslista 41 ääntä

7. Hautoniemi, Hannu Keskustalaisten ehdokaslista 38 ääntä

8. Poukka, Pasi Kirkko arjessa ja juhlassa ehdokaslista 31 ääntä

9. Eloranta, Ritva Keskustalaisten ehdokaslista 35 ääntä

10. Kelin, Henna Huolenpitoa ehdokaslista 41 ääntä

11. Ahola, Pirkko Keskustalaisten ehdokaslista 34 ääntä

12. Santala, Timo Kirkko arjessa ja juhlassa 29 ääntä

13. Kottari, Helena Avoin seurakunta ehdokaslista 39 ääntä

14. Riihimäki, Helena Keskustalaisten ehdokaslista 32 ääntä

15. Syrjänen, Altti Keskustalaisten ehdokaslista 31 ääntä

16. Akonniemi, Ulla Kirkko arjessa ja juhlassa ehdokaslista 26 ääntä

17. Hautakangas, Helena Huolenpitoa ehdokaslista 29 ääntä

18. Lindroos, Veikko Keskustalaisten ehdokaslista 26 ääntä

19. Oikari, Pirkko Keskustalaisten ehdokaslista 25 ääntä

Onnea valituille ja kiitoksia kaikille ehdokkaille! Tarkemmat tiedot seurakuntavaalit.fi-sivustolla.

Seurakuntavaalit järjestetään 20.11.2022

Toimistosihteeri
Keskuskuja 3
63700 Ähtäri

Tehtävän pääasiallinen sisältö:

1. Jäsenrekisterin (Kirjuri) ylläpitoon kuuluvat tehtävät ja kirkollisten toimitusten järjestelyt (ajan- ja tilanvaraukset, työntekijöiden varaaminen Katriina-työkalenterin osoittamien työvuorojen mukaisesti.)

2. Hauta-asiat (hauta- ja vainajarekisterin ylläpito)

3. Ostoreskontran hoito ja tarvittaessa muita taloustoimiston töitä.

4. Kirkollisten ilmoitusten kokoaminen ja vieminen lehtiin.

5. Virkatodistus ja Sukuselvityspyyntöihin vastaaminen sovitun aikataulun mukaisesti sekä laskutus KIPAN kautta.

6. Muut kirkkoherranviraston sihteerin ja arkistohoitajan tehtävät.

7. Myyntilaskujen, hautaustoimen laskujen tekeminen ja matkalaskujen tarkastaminen.

8. Kirpputori ja kolehti ym. rahojen vastaanottaminen, tarvittaessa laskeminen, pussitus ja vienti pankkiin.

9. Hautainhoitotarjousten teko, viitesiirtojen haku, hoitoraporttien tekeminen, tarrojen tulostus ja hautausmaan tiedottaminen hoidoista.

10. Loppuvuoden poistoajot ja vuodenvaihteen toimenpiteiden tekeminen Statuksessa.

11. Toimistotarvikkeiden, kirjekuorien, postimerkkien ym. hankinta ja pienvaraston ylläpito.

Kirkkoherra

Kesälomalla 29.6.-31.7., jonka aikana kirkkoherran sijaisena toimii kappalainen Paula Soininen.

Kirkkoherra:

Kirkkoherran tehtävänä on johtaa kirkkolain 4 luvun mukaista seurakunnan toimintaa. Kirkkoherra on vastuussa jumalanpalveluksen, pyhien sakramenttien, kirkollisten toimitusten ja sananjulistuksen oikeasta hoitamisesta sekä yksityisen sielunhoidon harjoittamisesta. Kirkkoherran tulee myös valvoa, että seurakunnan muuta toimintaa kuten kristillistä kasvatusta ja opetusta, diakoniaa sekä evankelioimis- ja lähetystyötä harjoitetaan kirkon tunnustuksen ja tehtävän mukaisesti. Kirkkoherra vastaa kirkkoherranviraston toiminnasta ja seurakunnan arkistosta.

Kirkkoherra on kappalaisen, diakonin, lastenohjaajien, nuorisotyönohjaajien, kanttorin ja kirkkoherranviraston sihteerin esimies. Talouspäällikön esimies kirkkoherra on kirkkoneuvoston puheenjohtajuuden kautta. Kirkkoneuvoston puheenjohtajana kirkkoherra valvoo kirkkoneuvoston päätösten noudattamista ja laillisuutta seurakunnan hallinnossa ja taloudenhoidossa.

Kirkkojärjestyksen 6. luvussa on myös useita muita säädöksiä koskien kirkkoherran virkaa.  Kirkkoherralla on yleisvastuu seurakunnasta. Tässä mielessä hänellä on kaikista laajin virkavastuu seurakunnan viranhaltijoista. Seurakunnassa tulee olla aina kirkkoherra. Vuosi/sairasloman ajaksi tuomiokapituli määrää toisen papin sijaiseksi hoitamaan kirkkoherran virkaa. Vapaapäivinäkin kirkkoherralla on normaali virkavastuu.

Ähtärin seurakunnan pappien kesken on sovittu työnjaosta mm. Vastuualueina kirkkoherra: kasvatus, viestintä, hallinto ja seurakunnan johtaminen: Kirkkoherra osallistuu palvelutalohartauksiin pääsääntöisesti suurina juhlapyhinä ja toimintakeskuksen hartauksiin. Kirkkoherra käy onnittelemassa yli 95-vuotiaita seurakunnan jäseniä.

Tietoa ennakkoäänestyksestä ja kotiäänestyksestä

Ennakkoäänestyspaikat ja -ajat:

Ilmoitetaan myöhemmin

Kotiäänestys

Äänioikeutettu, joka kyky liikkua tai toimia on rajoittunut voi äänestää kotona, mistä hänen tai hänen valitsemansa henkilön on ilmoitettava oman seurakunnan vaalitoimikunnalle kirjallisesti tai puhelimitse kirkkoherranvirastoon. Kotiäänestyksen yhteydessä voi äänestää myös omaishoidon tuesta annetussa laissa (937/2005) tarkoitettu omaishoitaja. Kotiäänestykseen ilmoittautumislomakkeita on saatavana kirkkoherranvirastosta ja vaalien verkkosivuilta seurakuntavaalit.fi. Kirkkoherranviraston puhelinnumero on 050 5790020.

Ähtärin seurakunnan ennakkoäänestystä koskeva kuulutus on kokonaisuudessaan nähtävänä seurakunnan ilmoitustaululla kirkkoherranvirastossa myöhemmin ilmoitettuna aikana, osoite Keskuskuja 3, 63700 Ähtäri.