Kirkkovenesoutu

la 13.8. klo 10.00

Tuomarniementie 155

Ilmoittaudu mukaan kirkkovenesoutuun!

Lauantaina 13.8. soudetaan kirkkoveneellä Tuomarniemestä matkailualueelle maaseutumarkkinoille. Kokoontuminen Tuomarniemen rantaan klo 10.

Mukana seurakunnasta on kirkkoherra Kalle Peltokangas. Tuomarniemellä ennen veneen lähtöä laulaa Lauluset Heikki Savolan johdolla!

Veneessä on 14 soutajan paikkaa sekä perämiehen ja keulamiehen paikka. Ilmoittautua voit joko menomatkalle (lähtö os. Tuomarniementie 55) tai paluumatkalle (lähtö kappelilta klo 12.45).

Ilmoittautuminen kirkkoherralle pe 12.8. klo 12 mennessä p. 050 5790007 tai sähköpostilla kalle.peltokangas@evl.fi.

Perillä matkailualueella kappelissa hartaushetki.

Tervetuloa mukaan!

  • Nuorille Nuorille
  • Aikuisille Aikuisille

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Ota yhteyttä

Kirkkoherra

Kirkkoherra:

 

Kirkkoherran tehtävänä on johtaa kirkkolain 4 luvun mukaista seurakunnan toimintaa. Kirkkoherra on vastuussa jumalanpalveluksen, pyhien sakramenttien, kirkollisten toimitusten ja sananjulistuksen oikeasta hoitamisesta sekä yksityisen sielunhoidon harjoittamisesta. Kirkkoherran tulee myös valvoa, että seurakunnan muuta toimintaa kuten kristillistä kasvatusta ja opetusta, diakoniaa sekä evankelioimis- ja lähetystyötä harjoitetaan kirkon tunnustuksen ja tehtävän mukaisesti. Kirkkoherra vastaa kirkkoherranviraston toiminnasta ja seurakunnan arkistosta.

Kirkkoherra on kappalaisen, diakonin, lastenohjaajien, nuorisotyönohjaajien, kanttorin ja kirkkoherranviraston sihteerin esimies. Talouspäällikön esimies kirkkoherra on kirkkoneuvoston puheenjohtajuuden kautta. Kirkkoneuvoston puheenjohtajana kirkkoherra valvoo kirkkoneuvoston päätösten noudattamista ja laillisuutta seurakunnan hallinnossa ja taloudenhoidossa.

Kirkkojärjestyksen 6. luvussa on myös useita muita säädöksiä koskien kirkkoherran virkaa.  Kirkkoherralla on yleisvastuu seurakunnasta. Tässä mielessä hänellä on kaikista laajin virkavastuu seurakunnan viranhaltijoista. Seurakunnassa tulee olla aina kirkkoherra. Vuosi/sairasloman ajaksi tuomiokapituli määrää toisen papin sijaiseksi hoitamaan kirkkoherran virkaa. Vapaapäivinäkin kirkkoherralla on normaali virkavastuu.

Ähtärin seurakunnan pappien kesken on sovittu työnjaosta mm. Vastuualueina kirkkoherra: kasvatus, viestintä, hallinto ja seurakunnan johtaminen: Kirkkoherra osallistuu palvelutalohartauksiin pääsääntöisesti suurina juhlapyhinä ja toimintakeskuksen hartauksiin. Kirkkoherra käy onnittelemassa yli 95-vuotiaita seurakunnan jäseniä.