Ähtärin seurakunnan rippikoulut v. 2023

Rippikouluun kutsutaan kaikki seurakunnan jäsenet, jotka täyttävät 15-vuotta vuonna 2023. Rippikoulu on puoli vuotta kestävä kokonaisuus, jonka aikana tutustutaan omaan rippikouluryhmään, seurakunnan toimintaan ja osallistutaan leiririppikouluun tai rippikoulun päiväleiriteutukseen. Rippikoulu päättyy konfirmaatioon kirkossa.

Ähtärin seurakunnan rippikoulut v.2023

Syyslomaleiri; Honkiniemi, Ähtäri

14. – 21.10.2022, Konfirmaatio  19.3.2023 Ähtärin kirkko

Talvilomaleiri; Honkiniemi, Ähtäri

24.2. – 3.3.2023,     Konfirmaatio 12.3.2023 Ähtärin kirkko

Kesälomaleiri; Marttinen, Virrat

5.-12.6.2023, Konfirmaatio 18.6.2023 Ähtärin kirkko

City-ripari, Ähtäri, seurakuntakeskus/kirkko

5.-10.6.2023 (+ la 6.5.)

Konfirmaatio 11.6.2023 Ähtärin kirkko

Leiririppikoulu vai päivärippikoulu

Leiririppikoulu on leirimuotoinen toteutus, missä yövytään  ja osallistutaan kokoaikaisesti toimintoihin. Leiririppikouluun kuuluu täysihoito. City-riparilla opetus tapahtuu päivisin, joko seurakuntakeskuksessa tai kirkossa ja yöt ollaan kotona. City-riparilla nuorille tarjotaan lounas ja välipala.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumislomake ja infokirje rippikoulusta lähetetään kotiin elokuun alussa kaikille seurakunnan jäsenille. Palauta se täytettynä ja huoltajan allekirjoituksella varustettuna rippikoulun starttikirkkoon. Mikäli et ole jäsen niin infokirjettä ja ilmoittautumislomakkeita saa kirkkoherranvirastosta.  Ilmoittautumisen jälkeen muodostetaan rippikouluryhmät. Ryhmävalinnat ilmoitetaan kotiin syyskuun alussa.

Rippikoulun starttikirkko Ähtärin kirkossa

Keskiviikkona 24.8.2022 klo 18

Aloituskirkkoon kutsutaan sinut ja vanhempasi aloittamaan rippikoulutaivalta.

Tervetuloa rippikouluun vaikka…

...et olisikaan kirkon jäsen. Mutta jos haluat rippikoulun päätteeksi tulla konfirmoiduksi, tulee sinun liittyä kirkkoon. Se puolestaan edellyttää, että sinut on kastettu tai kastetaan ennen konfirmaatiota. Asiasta sopivat huoltajat yhdessä rippikoulusta vastavan papin kanssa. Ilmoittautumiskaavakkeita saa kirkkoherranvirastosta.

Tietoa rippikoulumaksusta

Seurakunnan jäsenet leirikoulu 150€ ja päiväkoulu 50€.

Kirkkoon kuulumattomat ja ulkopaikkakuntalaiset 300€/80€

Lisätietoja: