Uutislistaukseen

Mikä on sinun ekotekosi?

6.4.2019 09.41

WWF:n mukaan suomalaiset viettivät ylikulutuspäivää 5.4. Tämä tarkoittaa sitä, että suomalaiset ovat kuluttaneet oman osansa luonnonvaroista tuolloin. Vuonna 2018 päivää vietettiin 13.4. Maailmanlaajuisesti ylikulutuspäivää vietetään elokuussa.

Nuorten kanssa pysähdyimme miettimään, mikä ihana maailma meille onkaan annettu. Koko leiriyhmän kanssa olimme yhtä mieltä siitä jotain olisi tehtävä ja pian jotta maailma säilyisi yhtä ainutlaatuisena ja elinvoimaisena myös tuleville sukupolville.

Valtiot pyrkivät työskentelemään ilmastonmuutoksen ja kestävän kehityksen tavoitteiden parissa. Mikä on yksittäisen ihmisen rooli tässä kaikessa? Voiko omilla valinnoilla vaikuttaa? Onko siitä mitään hyötyä?

Tästä syntyi ajatus "ekoteko-haasteesta". Jokainen ihminen voi vaikuttaa maapallon tulevaisuuteen omien pienten valintojen kautta. Monesta pienestä ekoteosta syntyy iso yhteisvaikutus.

Seuraavien viikkojen aikana seurakunnan kotisivuilla ja facebookissa näkyy nuorten omia ekoteko-lupauksia. Laita ihmeessä oma lupauksesi myös faceen.

Mikä on sinun ekotekosi?