alba ja hihat

Rippikoulu

Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta.  Rippikoulussa mietitään yhdessä elämän tärkeitä peruskysymyksiä: Mikä on elämän tarkoitus? Miksi olen olemassa? Suhde toisiin ihmisiin? Onko Jumalaa? Kuka Jeesus? Mikä kaste? Rippikoulu on harvinainen tilaisuus hiljentyä, pysähtyä, oppia uutta kristillisestä uskosta, tutustua lisää omaan itseen ja toisiin. Siellä voi rauhassa miettiä mitä kristittynä eläminen merkitsee.

Rippikoulu on puoli vuotta kestävä kokonaisuus, johon kuuluu tapaamisia ja seurakunnan toimintaan osallistumista leirijakson lisäksi. Rippikoulu päättyy konfirmaatiojuhlaan, missä rippikoululaiset siunataan ja seurakunta rukoilee heidän puolestaan.

Erityisrippikoulu

Kehitysvammaisuus ei ole este rippikoulun käymiselle. Erityisrippikouluja järjestetään rovastikunnallisesti. Jokaiselle pyritään löytämään mahdollisuus osallistua rippikouluun omien voimavarojen mukaan.

Aikuisrippikoulu

Mikäli rippikoulu on jäänyt käymättä 15-vuotiaana, sinulla on mahdollisuus käydä se aikuisena. Aikuisrippikoulu koostuu tapaamisista papin kanssa. Rippikoulun oppituntien sisältö suunnitellaan jokaisen elämäntilanteen ja kiinnostuksen ja kysymysten mukaan.  Aikuisrippikoulu päättyy konfirmaatioon. Yleensä se tapahtuu osallistumalla seurakunnan messuun ja ehtoolliseen.

Tervetuloa Rippikouluun!

Rippikouluun kutsutaan kaikki seurakunnan jäsenet, jotka täyttävät 15-vuotta vuonna 2021. Rippikoulu on puoli vuotta kestävä kokonaisuus, jonka aikana tutustutaan seurakunnan toimintaan ja osallistutaan rippileirille tai päiväkouluun. Rippikoulu päättyy konfirmaatioon kirkossa.

Ähtärin seurakunnan rippikouluvaihtoehdot v. 2021

Syyslomaleiri 9.-16.10.2020

Honkiniemen leirikeskus, Ähtäri

Konfirmaatio 14.3.2021

Talvilomaleiri 26.2.-5.3.2021

Nuorisokeskus Marttinen, Virrat

Konfirmaatio 21.3.2021

Päiväkoulu 7.-18.6.2021

Ähtärin seurakuntakeskus ja kirkko

Konfirmaatio 20.6.2021

Nuorille lähetetään tietoa rippikouvaihtoehdoista toukokuun 2020 aikana. Jos et kuulu seurakuntaan ja haluat rippikouluun niin ota yhteyttä Soile Autioon 040-7236496.