alba ja hihat

Rippikoulu

Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta.  Rippikoulussa mietitään yhdessä elämän tärkeitä peruskysymyksiä: Mikä on elämän tarkoitus? Miksi olen olemassa? Suhde toisiin ihmisiin? Onko Jumalaa? Kuka Jeesus? Mikä kaste? Rippikoulu on harvinainen tilaisuus hiljentyä, pysähtyä, oppia uutta kristillisestä uskosta, tutustua lisää omaan itseen ja toisiin. Siellä voi rauhassa miettiä mitä kristittynä eläminen merkitsee.

Rippikoulu on puoli vuotta kestävä kokonaisuus, johon kuuluu tapaamisia ja seurakunnan toimintaan osallistumista leirijakson lisäksi. Rippikoulu päättyy konfirmaatiojuhlaan, missä rippikoululaiset siunataan ja seurakunta rukoilee heidän puolestaan.

Erityisrippikoulu

Kehitysvammaisuus ei ole este rippikoulun käymiselle. Erityisrippikouluja järjestetään rovastikunnallisesti. Jokaiselle pyritään löytämään mahdollisuus osallistua rippikouluun omien voimavarojen mukaan.

Aikuisrippikoulu

Mikäli rippikoulu on jäänyt käymättä 15-vuotiaana, sinulla on mahdollisuus käydä se aikuisena. Aikuisrippikoulu koostuu tapaamisista papin kanssa. Rippikoulun oppituntien sisältö suunnitellaan jokaisen elämäntilanteen ja kiinnostuksen ja kysymysten mukaan.  Aikuisrippikoulu päättyy konfirmaatioon. Yleensä se tapahtuu osallistumalla seurakunnan messuun ja ehtoolliseen.

Rippikouluun vuonna 2019

Ähtärin seurakunnan rippikouluun kutsutaan kaikkia seurakunnan jäseniä jotka täyttävät 15-vuotta vuonna 2019. Rippikoulu on kaikenkaikkiaan puoli vuotta kestävä kokonaisuus, jonka aikana tutustutaan omaan rippikouluryhmään, tutustutaan seurakunnan toimintaan ja osallistutaan rippileirille. Rippikoulu päättyy konfirmaatioon kirkossa.

Vuoden 2019 rippikouluista informoidaan kouluilla 7lk:n oppilaita toukokuussa 2018. Samalla oppilaat saavat tiedon tulevan vuoden rippikoulujen ajankohdista.

Tulevia tapahtumia rippikoulussa 2018

Messu + messuopetus

su 8.4     KesäMarttinen

Kokoonnutaan messuun klo 10 aamulla. Messun jälkeen ruokailu morsiammen huoneessa. Ohjelma jatkuu messuopetuksella kirkossa klo 14 saakka.

Yhteisvastuuillan korvaus

Tiistaina 13.3 klo 15

Kokoonnutaan Lähtelle tutustumaan ja toteuttamaan yhteisvastuukeräystä. Päälle lämpimät ulkovaatteet!

Nuortenillat leiriryhmittäin

ti 13.3 klo 18     KesäMarttinen

ti 20.3 klo 18     SyysHonkiniemi

ke 21.3 klo 18    SyysMarttinen

Kokoonnutaan seurakuntakeskukseen tutustumaan omaan ripariryhmään tai muistelemaan rippileiriä!

Konfirmaatioharjoitukset ja iltamessut

SyysHonkiniemi to 12.4 klo 16.30 konfirmaatioharjoitus ja klo 18 iltamessu kirkossa

SyysMarttinen to 19.4 ko 16.30 konfirmaatioharjoitus ja klo 18 iltamessu kirkossa

Syyslomariparien konfirmaatiomessut

SyysHonkiniemi su 15.4 klo 10 Ähtärin kirkossa

SyysMarttinen su 22.4 klo 10 Ähtärin kirkossa

Konfirmaatiomessu alkaa klo 10 ja kestää noin puolitoista tuntia. Nuoria pyydetään paikalle klo 9 pukeutumaan ja valmistautumaan valokuvattavaksi. Nuoret asettuvat valokuvattavaksi ryhmänä klo 9.30 ja silloin perheenjäsenet voivat tulla ottamaan valokuvia.