alba ja hihat

 

 

Rippikoulu

Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta.  Rippikoulussa mietitään yhdessä elämän tärkeitä peruskysymyksiä: Mikä on elämän tarkoitus? Miksi olen olemassa? Suhde toisiin ihmisiin? Onko Jumalaa? Kuka Jeesus? Mikä kaste? Rippikoulu on harvinainen tilaisuus hiljentyä, pysähtyä, oppia uutta kristillisestä uskosta, tutustua lisää omaan itseen ja toisiin. Siellä voi rauhassa miettiä mitä kristittynä eläminen merkitsee.

Rippikoulu on puoli vuotta kestävä kokonaisuus, johon kuuluu tapaamisia ja seurakunnan toimintaan osallistumista leirijakson lisäksi. Rippikoulu päättyy konfirmaatiojuhlaan, missä rippikoululaiset siunataan ja seurakunta rukoilee heidän puolestaan.

Erityisrippikoulu

Kehitysvammaisuus ei ole este rippikoulun käymiselle. Erityisrippikouluja järjestetään rovastikunnallisesti. Jokaiselle pyritään löytämään mahdollisuus osallistua rippikouluun omien voimavarojen mukaan. Lisätietoja erityisryhmien rippikoulusta saa kehitysvammaistyön pappi Marja-Liisa Latvatalolta p. 050 474 6775, marja-liisa.latvatalo@eskoo.fi

Aikuisrippikoulu

Mikäli rippikoulu on jäänyt käymättä 15-vuotiaana, sinulla on mahdollisuus käydä se aikuisena. Aikuisrippikoulu koostuu tapaamisista papin kanssa. Rippikoulun oppituntien sisältö suunnitellaan jokaisen elämäntilanteen ja kiinnostuksen ja kysymysten mukaan.  Aikuisrippikoulu päättyy konfirmaatioon. Yleensä se tapahtuu osallistumalla seurakunnan messuun ja ehtoolliseen.
 

 

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Tervetuloa Rippikouluun!

Rippikouluun kutsutaan kaikki seurakunnan jäsenet, jotka täyttävät 15-vuotta vuonna 2021. Rippikoulu on puoli vuotta kestävä kokonaisuus, jonka aikana tutustutaan seurakunnan toimintaan ja osallistutaan rippileirille tai päiväkouluun. Rippikoulu päättyy konfirmaatioon kirkossa. 

Ähtärin seurakunnan rippikouluvaihtoehdot v. 2021

Syyslomaleiri 9.-16.10.2020

     Honkiniemen leirikeskus, Ähtäri 

     Konfirmaatio 14.3.2021 

Talvilomaleiri 26.2.-5.3.2021

     Nuorisokeskus Marttinen, Virrat

     Konfirmaatio 21.3.2021

Päiväkoulu 7.-18.6.2021

     Ähtärin seurakuntakeskus ja kirkko

     Konfirmaatio 20.6.2021

 

Nuorille lähetetään tietoa rippikouvaihtoehdoista toukokuun 2020 aikana. Jos et kuulu seurakuntaan ja haluat rippikouluun niin ota yhteyttä Soile Autioon 040-7236496, soile.autio@evl.fi