alba ja hihat

Rippikoulu

Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta.  Rippikoulussa mietitään yhdessä elämän tärkeitä peruskysymyksiä: Mikä on elämän tarkoitus? Miksi olen olemassa? Suhde toisiin ihmisiin? Onko Jumalaa? Kuka Jeesus? Mikä kaste? Rippikoulu on harvinainen tilaisuus hiljentyä, pysähtyä, oppia uutta kristillisestä uskosta, tutustua lisää omaan itseen ja toisiin. Siellä voi rauhassa miettiä mitä kristittynä eläminen merkitsee.

Rippikoulu on puoli vuotta kestävä kokonaisuus, johon kuuluu tapaamisia ja seurakunnan toimintaan osallistumista leirijakson lisäksi. Rippikoulu päättyy konfirmaatiojuhlaan, missä rippikoululaiset siunataan ja seurakunta rukoilee heidän puolestaan.

Erityisrippikoulu

Kehitysvammaisuus ei ole este rippikoulun käymiselle. Erityisrippikouluja järjestetään rovastikunnallisesti. Jokaiselle pyritään löytämään mahdollisuus osallistua rippikouluun omien voimavarojen mukaan. Lisätietoja erityisryhmien rippikoulusta saa kehitysvammaistyön pappi Marja-Liisa Latvatalolta p. 050 474 6775, marja-liisa.latvatalo@eskoo.fi

Aikuisrippikoulu

Mikäli rippikoulu on jäänyt käymättä 15-vuotiaana, sinulla on mahdollisuus käydä se aikuisena. Aikuisrippikoulu koostuu tapaamisista papin kanssa. Rippikoulun oppituntien sisältö suunnitellaan jokaisen elämäntilanteen ja kiinnostuksen ja kysymysten mukaan.  Aikuisrippikoulu päättyy konfirmaatioon. Yleensä se tapahtuu osallistumalla seurakunnan messuun ja ehtoolliseen.

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Tervetuloa Rippikouluun 2022!

Rippikouluun kutsutaan kaikki seurakunnan jäsenet, jotka täyttävät 15-vuotta vuonna 2022. Rippikoulu on puoli vuotta kestävä kokonaisuus, jonka aikana tutustutaan seurakunnan toimintaan ja osallistutaan rippileirille tai päiväkouluun. Rippikoulu päättyy konfirmaatioon kirkossa.

Ähtärin seurakunnan rippikouluvaihtoehdot v. 2022

Syyslomaleiri 15.-22.10.2021

Honkiniemen leirikeskus, Ähtäri

Konfirmaatio 13.3.2022

Talvilomaleiri 25.2.-4.3.2022

Nuorisokeskus Marttinen, Virrat

Konfirmaatio 20.3.2022

Kesälomaleiri 6.-13.6.2022

Nuorisokeskus Marttinen, Virrat

Konfirmaatio 19.6.2022

Päiväkoulu 11.-17.6.2022 (+la 23.4.)

Ähtärin seurakuntakeskus ja kirkko

Konfirmaatio 18.6.2022

Rippikouluun ilmoittautuminen

Ilmoittautumislomake ja infokirje rippikoulusta lähetetään seurakunnan jäsenille elokuun alussa. Palauta lomake täyttettynä ja huoltajan allekirjoituksella varustettuna rippikoulun starttikirkkoon 25.8.2021 klo 18. Ilmoittautumisen jälkeen muodostetaan rippikouluryhmät. Ryhmävalinnoista ilmoitetaan kotiin syyskuun alussa.

Mikäli et ole seurakunnan jäsen ja haluat käydä rippikoulun, ota yhteyttä 16.8 jälkeen Soile Autio 040 723 6496 tai soile.autio@evl.fi