alba ja hihat

Rippikoulu

Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta.  Rippikoulussa mietitään yhdessä elämän tärkeitä peruskysymyksiä: Mikä on elämän tarkoitus? Miksi olen olemassa? Suhde toisiin ihmisiin? Onko Jumalaa? Kuka Jeesus? Mikä kaste? Rippikoulu on harvinainen tilaisuus hiljentyä, pysähtyä, oppia uutta kristillisestä uskosta, tutustua lisää omaan itseen ja toisiin. Siellä voi rauhassa miettiä mitä kristittynä eläminen merkitsee.

Rippikoulu on puoli vuotta kestävä kokonaisuus, johon kuuluu tapaamisia ja seurakunnan toimintaan osallistumista leirijakson lisäksi. Rippikoulu päättyy konfirmaatiojuhlaan, missä rippikoululaiset siunataan ja seurakunta rukoilee heidän puolestaan.

Erityisrippikoulu

Kehitysvammaisuus ei ole este rippikoulun käymiselle. Erityisrippikouluja järjestetään rovastikunnallisesti. Jokaiselle pyritään löytämään mahdollisuus osallistua rippikouluun omien voimavarojen mukaan.

Aikuisrippikoulu

Mikäli rippikoulu on jäänyt käymättä 15-vuotiaana, sinulla on mahdollisuus käydä se aikuisena. Aikuisrippikoulu koostuu tapaamisista papin kanssa. Rippikoulun oppituntien sisältö suunnitellaan jokaisen elämäntilanteen ja kiinnostuksen ja kysymysten mukaan.  Aikuisrippikoulu päättyy konfirmaatioon. Yleensä se tapahtuu osallistumalla seurakunnan messuun ja ehtoolliseen.

Rippikouluryhmien kokoontumiset

SyysHonkiniemi

Nuortenilta to 15.11 klo 19 Lähteellä

Adventtimessu su 2.12 klo10 Kirkossa

Nuorten kauneimmat joululaulut ke 12.12 klo 18 Kirkossa

Messu + Opetus su 6.1 klo 10-14 Kirkossa. Messun jälkeen välipalaa kirkossa ja tutustumista kotikirkkoon ja messuun

Ripariralli su 27.1 klo 10-14 Seukkarilla. Kokoonnutaan klo 10 Seurakuntakeskukseen messuun. Messun jälkeen ruokailu ja tutustuminen seurakunnan työhön.

Yhteisvastuuilta ma 4.2 klo 17-19 Seukkarilla. Kokoonnutaan seurakuntakeskukseen tutustumaan yhteisvastuukeräykseen ja lähetystyöhön. Pääset myös toteuttamaan auttamista yhdessä toisten kanssa. Päälle lämpimät ulkovaatteet!

Konfirmaatioharjoitus + Iltamessu ke 6.3 klo 16.30-19. Kokoonnutaan kirkkoon harjoittelemaan tulevaa konfirmaatiota. Iltamessussa osallistutaan rippikouluryhmänä ehtoolliselle. Messuun ovat tervetulleita myös vanhemmat.

Konfirmaatio su 10.3 klo 10 Ähtärin kirkossa.

TalviPiispala

Nuortenilta to 22.11 klo 19 Lähteellä

Adventtimessu su 2.12 klo 10 Kirkossa

Nuorten kauneimmat joululaulut ke 12.12 klo 18 Kirkossa

Ripariralli su 27.1 klo 10-14.30 Seukkarilla. Kokoonnutaan klo 10 Seurakuntakeskukseen messuun. Messun jälkeen ruokailu ja tutustuminen seruakunnan työhön.

Yhteisvastuuilta ti 5.2 klo 17-19 Seukkarilla. Kokoonnutaan seurakuntakeskukseen tutustumaan yhteisvastuukeräykseen ja lähetystyöhön. Pääset myös toteuttamaan auttamista yhdessä toisten kanssa. Päälle lämpimät ulkovaatteet!

Vanhempainilta ke 13.2 klo 18 seukkarilla

Konfirmaatioharjoitus + Iltamessu ke13.3 klo 16.30-19.00. Kokoonnutaan kirkkoon harjoittelemaan tulevaa konfirmaatiota. Iltamessussa osallistutaan rippikouluryhmänä ehtoolliselle. Messuun ovat tervetulleita myös vanhemmat.

Konfirmaatio su 17.3 klo 10 Ähtärin kirkossa

KesäMarttinen

Adventtimessu su 2.12 klo 10 Kirkossa

Nuorten kauneimmat joululaulut ke 12.12 klo 18 Kirkossa

Messu + Opetus su 7.4 klo 10-14 Kirkossa. Messun jälkeen välipalaa kirkossa ja tutustumista kotikirkkoon ja messuun.

Nuortenilta to 16.5 klo 19 Lähteellä

Vanhempainilta ke 5.6 klo 18 seukkarilla.

Konfirmaatioharjoitus pidetään riparilta kotiin palatessa kirkossa la 15.6. Tästä lisää myöhemmin.

Tulevia tapahtumia rippikoulussa 2018

Marttisen kesälomariparin vanhempainilta

Maanantaina 18.6 klo 18 seurakuntakeskuksen kahviossa. Tule kuulemaan rippikoulun käytäntöjä ja ohjeita.