alba ja hihat

Rippikoulu

Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta.  Rippikoulussa mietitään yhdessä elämän tärkeitä peruskysymyksiä: Mikä on elämän tarkoitus? Miksi olen olemassa? Suhde toisiin ihmisiin? Onko Jumalaa? Kuka Jeesus? Mikä kaste? Rippikoulu on harvinainen tilaisuus hiljentyä, pysähtyä, oppia uutta kristillisestä uskosta, tutustua lisää omaan itseen ja toisiin. Siellä voi rauhassa miettiä mitä kristittynä eläminen merkitsee.

Rippikoulu on puoli vuotta kestävä kokonaisuus, johon kuuluu tapaamisia ja seurakunnan toimintaan osallistumista leirijakson lisäksi. Rippikoulu päättyy konfirmaatiojuhlaan, missä rippikoululaiset siunataan ja seurakunta rukoilee heidän puolestaan.

Erityisrippikoulu

Kehitysvammaisuus ei ole este rippikoulun käymiselle. Erityisrippikouluja järjestetään rovastikunnallisesti. Jokaiselle pyritään löytämään mahdollisuus osallistua rippikouluun omien voimavarojen mukaan.

Aikuisrippikoulu

Mikäli rippikoulu on jäänyt käymättä 15-vuotiaana, sinulla on mahdollisuus käydä se aikuisena. Aikuisrippikoulu koostuu tapaamisista papin kanssa. Rippikoulun oppituntien sisältö suunnitellaan jokaisen elämäntilanteen ja kiinnostuksen ja kysymysten mukaan.  Aikuisrippikoulu päättyy konfirmaatioon. Yleensä se tapahtuu osallistumalla seurakunnan messuun ja ehtoolliseen.

Rippikouluun vuonna 2019

Ähtärin seurakunnan rippikouluun kutsutaan kaikkia seurakunnan jäseniä jotka täyttävät 15-vuotta vuonna 2019. Rippikoulu on kaikenkaikkiaan puoli vuotta kestävä kokonaisuus, jonka aikana tutustutaan omaan rippikouluryhmään, tutustutaan seurakunnan toimintaan ja osallistutaan rippileirille. Rippikoulu päättyy konfirmaatioon kirkossa.

Leirivaihtoehdot 2019 :

Syyslomaleiri Honkiniemen leirikeskuksessa Ähtärissä 12.-19.10.2018.                                                                              Leirin konfirmaatio on Ähtärin kirkossa 10.3.2019

Talvilomaleiri Piispalassa Kannonkoskella 22.2-1.3.2019.                                                                                                      Leirin konfirmaatio on Ähtärin kirkossa 17.3.2019

Kesälomaleiri Marttisissa Virroilla 8.6-15.6.2019.                                                                                                                     Leirin konfirmaatio on Ähtärin kirkossa 16.6.2019

Ilmoittautuminen rippikouluun:

Ilmoittautumislomake ja infokirje rippikoulusta lähetetään vuonna 15-vuotta täyttäville nuorille kotiin elokuun alussa. Palauta se  täytettynä ja huoltajan allekirjoituksella varustettuna rippikoulun aloitusmessuun keskiviikkona 22.8.2018. Ilmoittautumisen jälkeen muodostetaan leiriryhmät. Leiriryhmävalinnat ilmoitetaan kotiin syyskuun alussa. Mikäli haluat käydä riparin päiväkouluna, se on mahdollista Honkiniemen syysleirin yhteydessä.

Mikäli nuori ei kuulu seurakuntaan hän saa ilmoittautumiskaavakkeen ja infokirjeen kirkkoherranvirastosta.

Jos sinulla on kysyttävää rippikouluista niin soita Soile Autio 040 723 6496

Tulevia tapahtumia rippikoulussa 2018

Marttisen kesälomariparin vanhempainilta

Maanantaina 18.6 klo 18 seurakuntakeskuksen kahviossa. Tule kuulemaan rippikoulun käytäntöjä ja ohjeita.