Lapsia ja aikuisia perhemessussa

Yhdessä kirkkoon!

Lapsille ja lapsiperheille on tarjolla kirkkovuoden aikana perhejumalanpalveluksia. Myös jokaiseen sunnuntain jumalanpalvelukseen ovat lapsiperheet tervetulleita! Lapsille on varattu kirkon takaosassa vasemmalla puolella oma paikkansa, jossa voi leikkiä, lukea ja piirrellä. Eteisestä löydät lasten puuhakasseja penkkiin mukaan otettavaksi. Morsiamen huoneesta löydät vauvanhoitoon tarkoitetun rauhallisen paikan. Olemme ottamassa jumalanpalveluksiimme myös johdantosanoihin ns. lasten tekstin. Jos perheessänne on innokas esiintyjä, joka haluaisi olla avustajana kirkossa kertomassa lapsen suulla kulloisenkin jumalanpalveluksen aiheen, niin olkaa yhteydessä kirkkoherraan.

 

Kirkkoon voi tulla myös kummin tai isovanhemman kanssa! Jokaisen jumalanpalveluksen jälkeen on tarjolla kirkkokahvit ja lapsille mehua ja pientä purtavaa sekä tietenkin saa tarran lapsen messupassiin. Kun messupassi on täynnä, ota yhteyttä lastenohjaajiin niin saat pienen yllätyksen. Tervetuloa!

Lastenkirkko

Lapsille ja varhaisnuorille on avattu verkossa oma kirkko, jossa voi tutkia millaisia paikkoja kirkosta löytyy ja vaikka kokeilla saarnastuoliin kiipeämistä tai kirkonkellojen soittamista. Kirkossa voi myös kuunnella Raamatun kertomuksia ja virsiä. Kirkossa liikutaan omana virtuaalihahmona. Tutustu lastenkirkko.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

 

 

 

lastenkirkko Tuuli

Ota yhteyttä

Kirkkoherra

Kirkkoherra:

 

Kirkkoherran tehtävänä on johtaa kirkkolain 4 luvun mukaista seurakunnan toimintaa. Kirkkoherra on vastuussa jumalanpalveluksen, pyhien sakramenttien, kirkollisten toimitusten ja sananjulistuksen oikeasta hoitamisesta sekä yksityisen sielunhoidon harjoittamisesta. Kirkkoherran tulee myös valvoa, että seurakunnan muuta toimintaa kuten kristillistä kasvatusta ja opetusta, diakoniaa sekä evankelioimis- ja lähetystyötä harjoitetaan kirkon tunnustuksen ja tehtävän mukaisesti. Kirkkoherra vastaa kirkkoherranviraston toiminnasta ja seurakunnan arkistosta.

Kirkkoherra on kappalaisen, diakonin, lastenohjaajien, nuorisotyönohjaajien, kanttorin ja kirkkoherranviraston sihteerin esimies. Talouspäällikön esimies kirkkoherra on kirkkoneuvoston puheenjohtajuuden kautta. Kirkkoneuvoston puheenjohtajana kirkkoherra valvoo kirkkoneuvoston päätösten noudattamista ja laillisuutta seurakunnan hallinnossa ja taloudenhoidossa.

Kirkkojärjestyksen 6. luvussa on myös useita muita säädöksiä koskien kirkkoherran virkaa.  Kirkkoherralla on yleisvastuu seurakunnasta. Tässä mielessä hänellä on kaikista laajin virkavastuu seurakunnan viranhaltijoista. Seurakunnassa tulee olla aina kirkkoherra. Vuosi/sairasloman ajaksi tuomiokapituli määrää toisen papin sijaiseksi hoitamaan kirkkoherran virkaa. Vapaapäivinäkin kirkkoherralla on normaali virkavastuu.

Ähtärin seurakunnan pappien kesken on sovittu työnjaosta mm. Vastuualueina kirkkoherra: kasvatus, viestintä, hallinto ja seurakunnan johtaminen: Kirkkoherra osallistuu palvelutalohartauksiin pääsääntöisesti suurina juhlapyhinä ja toimintakeskuksen hartauksiin. Kirkkoherra käy onnittelemassa yli 95-vuotiaita seurakunnan jäseniä.

Kappalainen

Vastuualueina kappalaisella työaloista diakonia, lähetys, jumalanpalveluselämä, lisäksi kirkolliset toimitukset ja sielunhoito

 

Lastenohjaaja, kirpputori Hymiksen vastaava

Tehtävän pääasiallinen sisältö:

- päiväkerhot 3 – 5-vuotiaille

- perhekerho

- perhemessut

- tapahtumat

- päiväkotikäynnit

- kastettujen muistaminen (kaste-enkelit)

- Synttärimuistamiset 1-3-v.

- hallinto(toiminta-ja talousarvion tekeminen työalalle sekä toimintakertomuksen laatiminen)

- markkinointi: facebook, nettisivut, paperimainokset ja lehtimainokset sekä ilmoitustaulut (screeni)

- yhteistyö yhteistyötahojen kanssa

- toiminnan ja tapahtumien suunnittelu ja toteutus sekä kehittäminen

- perheretkien suunnittelu ja toteutus

- ilmoittautumisien vastaanottaminen

- HYMIS kirpputorista vastaaminen

Kuva: Sanna Krook