Apua ja tukea elämään

 

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, parisuhdepulmat, taloudelliset ongelmat tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Esirukouspyynnön kautta seurakunta rukoilee puolestasi tai pyytämäsi asian puolesta sunnuntain messussa. Papit, diakoniatyöntekijät ja muut seurakunnan työntekijät ovat seurakuntalaisia varten. Jos et halua keskustella oman seurakuntasi työntekijöiden kanssa, niin tästä pääset kirkon keskusteluapuun. Myös kirkon perheasiain neuvottelukeskukset auttavat sinua. Tästä pääset Seinäjoen Perheasiain neuvottelukeskuksen sivuille. Palvelut ovat ilmaisia ja kaikkien käytettävissä.

 

Diakoniavastaanotto

Kun kaipaat kuuntelijaa

Kun haluat keskustella

Kun olet umpikujassa

Kun mikään ei tunnu miltään

Kun kaikki kaatuu päälle

Kun olet aivan yksin

 

Toistaiseksi yhteydenotot puhelimitse 050 579 0004. 

 

Lapsiperheet ottakaa rohkeasti yhteyttä, jos on tiukkaa. Mietitään asioita yhdessä.

 

Vastaamaan pyritään mahdollisimman pian. Voit ottaa yhteyttä myös soittamalla seurakunnan puhelinvaihteen kautta, p. (06) 515 1600 ma-pe klo 9.00-13.00.

 

Ruoan jako

EU-elintarvikkeita (kerran kuukaudessa) ja kaupan ylijäämäruokaa jaetaan os. Keskuskuja 3 eli kirkkoherranviraston alakerrassa (huom. takaovelta ja Lähteen ovesta) tiistaisin klo 14-15 ja perjantaisin klo 10-11. 

Apuna ja tukena toisille

Haluaisitko olla apuna ja tukena toisille? Seurakunta kouluttaa vapaaehtoisia moniin eri tehtäviin.

Jos kiinnostuit, lue lisää osiosta Osallistu, toimi, vaikuta. Lisätietoja saat diakoni Arja Ollikaiselta 050 579 0004 tai arja.ollikainen@evl.fi ja Nuorisotyöntekijä-lähetyssihteeri Riikka Aittolammelta 050 579 0013 riikka.aittolampi@evl.fi.

Taloudellinen auttaminen

 

Taloudellinen apu on osa diakonista apua ja tukea.

Tukeen ja ohjaukseen ovat oikeutettuja henkilöt, joita on kohdannut odottamaton kriisi. Diakoniatyöntekijät ovat saamistaan tiedoista vaitiolovelvollisia.

Avustus on tarkoitettu tilapäiseen hätään ja on kertaluontoista. Avustusanomusta tehtäessä selvitetään hakijan henkilöllisyys, osoite, taloudellinen tilanne sekä avun hakemisen syy. Hakijan tulee esittää asianmukaiset tositteet. Taloudellisissa vaikeuksissa voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään. Lasten syrjäytymisen ehkäisyyn on anottavissa ns. Tukikummit-avustuksia.

Arja Ollikainen puh 050 579 0004

 

Avustusryhmä harkitsee avustukset tapauskohtaisesti, jotta apu menisi sinne, missä sitä eniten tarvitaan.

Ystävätoiminta

Ystävätoiminta torjuu yksinäisyyttä. Se on keskinäistä lähimmäisyyttä ja elämän ja asioiden jakamista. Toimintaan pätevöittää elämänkokemus!

Ystävätoiminnassa voit vapaaehtoisena käydä tervehtimässä omaa vanhusystävääsi. Voit kysellä diakonilta sekä tehtävää että ystävää. Vapaaehtoinen ja vanhus sopivat keskenään, kuinka usein tapaavat.

Seurakunnan diakonian kirpputori HYMIS

https://www.facebook.com/HymisDiakonia/

Ähtärin seurakunnassa aloitettiin kirpputorin pitäminen (entinen Unicefin kirpputori) os. Ostolantie 7, 1.1.2020. Tervetuloa edullisille ostoksille, samalla olet tukemassa lapsiperheiden elämää! Kirpputori avoinna ma- pe klo 10 -16 ja la klo 10-13.

 

 


 

 

 

Pöydällä risti ja kynttilä, joiden takana taulu, jossa Jeesu rukoilee.