Konfirmaatio ja rippijuhla

Konfirmaatio merkitsee kasteen vahvistamista. Rippikoulu, jossa konfirmoitava saa opetusta kristillisen uskon keskeisestä sisällöstä, päättyy konfirmaatiotilaisuuteen. Konfirmaatiossa nuoresta tulee täysivaltainen seurakunnan jäsen. Konfirmaatiossa on kyse samasta armosta kuin kasteessa. Jumala haluaa vahvistaa konfirmoitavaa uskossa ja siunata häntä uudessa elämänvaiheessa.

Konfirmaatioon, joka järjestetään pääsääntöisesti sunnuntain messun yhteydessä, kutsutaan mukaan myös kummit.  He voivat osallistua alttarilla oman kummilapsensa siunaamiseen.

Konfirmaation oikeuttaa käymään itsenäisesti ehtoollisella ja toimimaan kummina. Konfirmoitu seurakunnan jäsen voi asettua ehdokkaaksi seurakunnan luottamustoimiin 18 vuotta täytettyään. Rippikoulun käyminen ja konfirmaatio on edellytys kirkkohäille.

Rippijuhlan järjestäminen

Halutessanne voitte vuokrata seurakuntakeskuksen saleja rippijuhlia varten. Useimmiten rippijuhlat järjestetään kodeissa.

nuoria konfirmaatiomessun jälkeen kirkon portailla