kuva kirkon seinämä

Lähetys - ja avustustyö

Lähetystyö

 

"Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu."  Mutta kuinka he voivat huutaa  avukseen sitä, johon eivät usko?  Kuinka he voivat uskoa siihen, josta eivät ole kuulleet?  Kuinka he voivat kuulla, ellei kukaan julista?  (Paavali Roomalaiskirjeessä 10:13-14)

Elämä on lahja, jota jaamme toistemme kanssa.  Jaamme eteenpäin toisillemme sitä, minkä olemme itse saaneet.  Lähetystyö kuuluu näin jokaisen kristityn elämään.  Se on Kristuksen tuntemisen edistämistä ja hänen toimintansa jatkamista.

 

Torstaikahvila Lähteellä 12.00-14.00

 

Tervetuloa vaihtamaan kuulumisia, tapaamaan tuttuja, tekemään käsitöitä ja kahvittelemaan.

Hartaus kuukauden ensimmäinen torstai.

Lähde on seurakunnan nuorisotila ja sijaitsee seurakuntakeskuksen kaupungintalon puoleisessa päädyssä, sisäänkäynti lähellä matonpesupaikkaa.

Kahvila on joulutauolla ja avaa ovensa 13.1. klo 12.00-14.00.

 

Toivoa naisille- lähetyspiiri

 

Toivoa naisille työ toimii sen puolesta, että yhä useammat naiset ympäri maailmaa voivat kuulla olevansa arvokkaita, saada toivon ja ihmisarvoisen elämän. Liikkeen ydin on rukouskalenteri, jossa on jakiselle päivälle yksi lyhyt rukous. Työhön liittyvät myös Toivoa naisille- radio-ohjelmat. Ähtärissä kokoontuu säännöllisesti Toivoa naisille piiri. Piiri kokoontuu Lähteellä, seurakuntakeskuksen nuorisotila joka toinen keskiviikko( parilliset viikot) klo 17.30.                 

Lisätietoja kokoontumisajasta saat kirkollisista uutisista.

Lisätietoa Toivoa naisille- työstä löydät täältä.

 

Lähetystehtävämme- tapahtumasarja

 

Kirkko rohkaisee välittämään lähimmäisistä ja luomakunnasta. Tätä tehtävää lähetystyö tekee eri puolilla maailmaa. Ulkomailla tapahtuvassa lähetystyössä Suomen evankelis-luterilaiset seurakunnat toimivat yhteistyössä kirkon lähetysjärjestöjen kanssa.

Tervetuloa tutustumaan yhteiseen lähetystehtäväämme uuden  Lähetystehtävämme- tapahtumasarjan kautta. Tilaisuudet ovat sunnuntaisin.

 

6.1. klo 11.30 kirkko: Nimikkolähetit

Kirkkokahvien jälkeen klo 11.30 lähetystilaisuus nimikkolähettityöstä. Kolehti Pauli Vanhasen työhön eteläsudanilaisten parissa.

 

Sarja jatkuu keväällä, aiheena mm. maahanmuuttajatyö ja ihmiskauppa. Kokoontumisajat ilmoitetaan myöhemmin.

 

 

risti

Ota yhteyttä

Nuorisotyönohjaaja-lähetyssihteeri

Tehtävän pääasiallinen sisältö:

- Vastata seurakunnan varhaisnuorisotyöstä (7-14v lapset ja nuoret)

- Vastata seurakunnan lähetystyöstä

- Vastata kouluyhteistyötä yhdessä toisen nuorisotyöntekijän kanssa

- Toimia yhteyshenkilönä partiolippukunta Ähtärin Eräveikot ry:lle ja osallistua lippukunnan leiri yms. tapahtumien suunnitteluun ja toteutukseen

- Yhteisvastuukeräyksen organisointi ja toteutus

 

Kappalainen

Vastuualueina kappalaisella työaloista diakonia, lähetys, jumalanpalveluselämä, lisäksi kirkolliset toimitukset ja sielunhoito