Seurakuntasalin sisäilman epäpuhtauksiin haetaan ratkaisua

11.3.2019 12.37

Seurakuntakeskuksen salissa on aloitettu sisäilmatutkimukset loppuvuodesta 2018. Alustavien tutkimustulosten mukaan sisäilmasta on löytynyt epäpuhtauksia, jotka aiheuttavat oireita pitkäaikaisessa altistuksessa.

Seurakuntakeskuksen juhla- ja kokoontumistiloja voidaan edelleen käyttää, koska lyhytaikainen oleskelu ei aiheuta ihmiselle välitöntä vaaraa tai oireita. Tuulenpaineesta riippuen on kuitenkin mahdollista, että mikrobeja pääsee sisäilmaan, joten altistuneiden on syytä välttää tilan käyttöä.

Seurakuntakeskuksessa järjestetään jatkossakin seurakunnan omaa toimintaa ja yksityistilaisuuksia, kuten muistotilaisuuksia.

Seurakunnan hallinnossa on päätetty jatkotutkimuksista ja valmistellaan rakennuksen korjaussuunnitelmia. Seurakunnan luottamushenkilöistä koostuva kirkkoneuvosto käsittelee torstaina 21.3. mm. sisäilma-asioita.

Talouspäällikkö Jenni Ilomäki,
jenni.ilomaki@evl.fi, puh. 050 579 0008.