Yhteinen keittiö kaipaa vapaaehtoisia pieniin tehtäviin.

Nyt olisi tarjolla puutarhamarjojen poimintaa. Tule viihtymään joukkoomme. " Elämä on parempaa yhdessä nautittuna." Tule silloin, kun sinulle sopii. Ilmoittautua voit diakonille.

Wedding day Ähtärissä matkailualueen kappelissa helatorstaina 21.5.2020

12.10.2019 13.20

Päivän aikataulu:

klo 12 Ensimmäinen vihkipari

12.30. Toinen vihkipari

13.00 Kolmas vihkipari

13.30 Neljäs vihkipari

Tauko

14.00 Viides vihkipari

14.30 Kuudes vihkipari

15.00 Seitsemäs vihkipari

15.30 Kahdeksas vihkipari

Tauko

16.00 Yhdeksäs vihkipari

16.30 Kymmenes vihkipari

17.00 11 vihkipari

17.30 12 vihkipari

18.00 13 vihkipari

Huom! Avioliittoon vihkimisen edellytyksenä on, että vihittävät ovat rippikoulun käyneitä kirkon jäseniä. Heidät voidaan vihkiä kirkollisesti, vaikka toinen kihlakumppaneista ei olisikaan kirkon jäsen, jos hän on kuitenkin jonkun muun kristillisen kirkon tai uskontokunnan jäsen. (KJ 2:18) (esim. ortodoksinen tai katolinen kirkko) ja tästä on oltava todistus tai henkilön oma vakuutus.

Esteiden tutkintaa kannattaa pyytää hyvissä ajoin, kuitenkin viimeistään seitsemän vuorokautta ennen vihkipäivää. Jos toinen puolisoista on ulkomaalainen, esteiden selvittely voi kestää pidempään, jopa viikkoja. Todistus on voimassa neljä kuukautta, jonka kuluessa vihkimisen tulee tapahtua. Jos määräaika on kulunut umpeen, vihkiminen voidaan toimittaa vasta sen jälkeen, kun avioliiton esteet on tutkittu uudelleen. Esteiden tutkinnan voi tehdä helposti verkossa osoitteessa esteidentutkinta.fi.

Avioliittoon aikovien tai jo vihittyjen nimet ilmoitetaan seurakunnan jumalanpalveluksessa, mikäli asianosaiset eivät ole sitä kieltäneet. Heidän puolestaan rukoillaan yhteisessä esirukouksessa.

Musiikissa tulisi olla vähintään yksi virsi tai vihkilaulu. Musiikista vastaa kanttori.

Vihkipaikalla on koko ajan kaksi todistajaa.

Kalle Peltokangas, kirkkoherra